Moezel 2019

Reisverslag Moezel 2019

We willen nog even met de camper weg. De bedoeling is om naar de Moezel te gaan, maar eerst willen we nog een paar dagen gaan fietsen op de Veluwe.

Maandag 17 juni 2019.

Er was gelukkig plaats in Heerde. Beide plaatsen waren nog vrij. N52.38834 E6.04364.

Op de fiets eerst langs de schaapskooi gereden waar de schapen buiten liepen te grazen. Dan via de bossen naar Vierhouten. Hier hebben we op het terras iets gedronken en daarna langs de heide weer terug naar Heerde.

Dinsdag 18 juni 2019.

Het was weer warm vandaag, daarom zijn we naar het Heerderstrand gegaan.  Mooie recreatieplas waar je kunt zwemmen. In de loop van de middag werd het bewolkt en zijn we teruggegaan naar de camper. Later in de middag hebben we nog een stuk gefietst, o.a. naar Veesen, met een mooie camperplaats bij de jachthaven, en naar Wapenveld.

Woensdag 19 juni 2019.

Vanuit Heerde naar de Moezel gereden waar we een mooie plek hebben op de camperplaats in Minheim. Hier zijn we al een paar maal eerder geweest. We staan weer op de eerste rij langs de Moezel. N49.86593 E6.94179.

Donderdag 20 juni 2019.

Er vertrokken een paar campers vanochtend die ook een plaats op de eerste rij hadden. Deze plaatsen liggen wat verder van de doorgaande weg af zodat je daar rustiger staat. We zijn dus verkast naar de andere kant van de camperplaats met uitzicht op de Moezel.

Cp Minheim

In de loop van de ochtend zijn we even naar Piesport gefietst waar we bij de Edeka wat boodschappen hebben gehaald.

Vrijdag 21 juni 2019

Het was weer mooi weer. Daarom zijn de op de fiets, via Kesten, naar Bernkastel-Kues gereden. Daar wat rondgelopen en later verder gereden naar Graag.

We kwamen langs een (bejaarden-) cruiseschip met een hele batterij rollators naast de loopplank.

 De rollators staan al klaar

In Graag zou een wijnfeest zijn. Hebben we helaas niets van gemerkt.

We hebben een wijntje gedronken bij een wijnhuis op het terras. Toen weer terug via Bernkastel waar we nog iets gegeten hebben.

Zaterdag 22 juni 2019

Dit weekend is er een wijnfeest in Minheim. We zijn even gaan kijken bij het wijnfeest in het dorpshuis. Was erg druk en warm zodat we weer snel terug waren.

Zondag 23 juni 2019.

Eerst muziek in de kerk van Minheim met optredens van een aantal koren. Was wel aardig. Daarna koffie met gebak bij het dorpshuis met optreden van de kinderen uit het dorp. Nog iets gedronken bij het wijnfeest. Daarna iets gegeten op het terras van een wijnboer.

Maandag 24 juni 2019.

Vanmorgen hebben we even koffie gedronken met de buren.

Daarna zijn we op de fiets naar Trittenheim gereden. De terugweg hebben we langs de andere zijde van de Moezel gereden tot Piesport. Daar hebben we bij de Edeka nog wat boodschappen gehaald.

Dinsdag 25 juni 2019.

Opnieuw een warme dag. We zijn maar bij de camper gebleven en hebben de spullen weer opgeborgen zodat we morgen kunnen vertrekken. Het is ons veel te warm hier.

Het was eigenlijk de bedoeling om naar Neumagen te fietsen om daar forel te gaan eten. Dit hebben we toch maar niet gedaan en zijn naar het restaurant in het dorp gereden. Daar hebben ze ook forel. Was heerlijk.

Woensdag 26 juni 2019

Omdat het zo warm is gaan we maar weer terug naar huis. Eerst willen we nog naar Koblenz. Daar aangekomen blijkt het dat de plaats waar we voorheen stonden nu een bouwplaats is waar een kantorencomplex wordt gebouwd. We rijden dus maar een stuk door naar Unkel aan de Rijn. Hier is een camperplaats waar we ook al eens zijn geweest.

Toen we daar aankwamen was de camperplaats leeg.  N50.59849 E7.21889.

Het was erg warm en we hebben onder een boom in de schaduw en in de wind nog wat zitten lezen. Later zijn we naar door het oude centrum naar de steiger aan de Rijn gelopen en hebben daar wat op het terras gedronken. Je zit daar lekker in de wind onder een parasol met uitzicht op het scheepvaartverkeer op de Rijn.

Donderdag 27 juni 2019.

Rond 09:30 uur vertrekken we richting Goch.  Onderweg even contact opgenomen met Willem en Corrie maar het blijkt dat zij thuis zitten. Is te warm in de camper voor hun katten.

Het heeft dan voor ons geen zin om nog zo’n warme dag en nacht in de camper te zitten en zijn we doorgereden naar Obelink in Winterswijk.

We hebben nog wat spulletjes nodig. We hebben daar gelijk maar iets gegeten zodat we vanavond niet meer hoeven te koken.

Via de camperplaats in Twist, waar we van de sani gebruik gemaakt hebben, zijn we naar huis gereden. Rond 18:00 uur waren we weer thuis.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Dit bericht is geplaatst in cat RV Berichten, Jaar 2019. Bookmark de permalink.

Geef een reactie