2015 Rondje Belgie.

Donderdag 19 februari 2015.

We gaan eerst naar de camperplaats Vogelzang in Antwerpen (N51.18983 E4.40074) omdat Tim morgen naar China vertrekt. Kunnen we hem nog even zien.

In de loop van de middag op de fiets naar het centrum van Antwerpen gereden en daar bij de grote kerk de fietsen neergezet en het centrum in gelopen. Het was niet druk in de stad. Niet verwonderlijk, want het was erg koud. Er stond een koude wind. Na een uurtje weer terug gefietst en warme chocolade gemaakt. Knap je van op.

Aan het begin van de avond kwam Tim ons ophalen en zijn we naar zijn huis gegaan om iets te eten. Later op de avond heeft hij ons weer teruggebracht.

Vrijdag 20 februari 2015.

Het weer ziet er beter uit dan gisteren dus vertrekken we in de loop van de ochtend naar Ieper. Het bezoek aan de Last Post, dat elke avond om 20:00 uur plaatsvindt, staat al een tijdje op ons lijstje. Onderweg begint het te regenen. Ziet er niet best uit. Via een omleiding komen we, langs de Menenpoort, op de parking in Ieper (N50.84762 E2.89338).

We hebben vanmiddag even door het oude centrum van Ieper gelopen, in de regen. Het is een hele leuke stad. In het centrum is een groot plein met de Lakenhallen. Zal in de zomer wel vol zitten met toeristen.

Het heeft de hele middag geregend. Toch hebben we besloten om om 20:00 uur naar de Menenpoort te gaan om naar de Last Post te gaan kijken. We waren er al om half acht en het stond bijna vol. Gelukkig hadden we nog een plaatsje onder de poort, want buiten de poort goot het. Was wel indrukwekkend om de ceremonie te zien. Daarna nog even in de regen door het centrum gelopen. Gelukkig hadden we paraplu’s in de camper.

Zaterdag 21 februari 2015.

Het ziet er buiten veel beter uit dan gisteren. Het zonnetje komt zelfs door.

Na het ontbijt en het uitwisselen van wat camperplaatsen met onze Engelse buren, gaan we eerst naar de VVV om de kranten te downloaden. Helaas begint het weer te regenen. Via de bakker zijn we terug naar de camper gegaan om koffie te drinken.

Na de lunch hebben we een wandeling over de oude vesting van Ieper gemaakt. Je loopt dan over de vestingmuren met de Kazematten, Menenpoort, Rijselpoort en de Ijskelder. Ook is er nog een begraafplaats met slachtoffers van de eerste wereldoorlog.

Zondag 22 februari 2015.

Het was niet zo’n rustige nacht. Tot vroeg in de ochtend kwamen er groepjes jongeren lang die naar een soort housefeest in de nabijgelegen sporthal waren geweest. Verder geen last van gehad.

Het weer ziet er vandaag weer beter uit. De zon schijnt. Kunnen de accu’s weer wat bijgeladen worden.

We zijn naar Braye Dunes gereden. Dit plaatsje ligt, zoals de naam al aangeeft, aan het strand, net over de grens in Frankrijk. Er is daar ook een Carrefour met een sanistation. Vlakbij de boulevard is een grote parking waar we ook kunnen overnachten. (N51.07769 E2.51516)

Het was in de loop van de middag erg druk op het strand en op de boulevard. De restaurants zaten vol. Het begon wel steeds verder te betrekken. Van een Belgische camperaar hoorden we dat je op de parkeerplaats niet meer mag overnachten. Had hij gehoord van iemand die het gehoord had. We hebben echter gewoon overnacht daar. Later op de avond kwam er een harde wind opzetten en heeft het behoorlijk geregend.

Maandag 23 februari 2015.

Vanochtend werden we wakker onder een strak blauwe lucht. De temperatuur was ook een stuk hoger dan gisteren. We hebben besloten om eens in Brugge te gaan kijken. Er is daar een camperplaats (N51.19567 E3.22638) bij de jachthaven. Binnen een paar minuten loop je het oude centrum van Brugge in.

Brugge heeft een mooi oud centrum met mooie oude huisjes. We zijn door het Begijnhof gelopen en je ziet rondvaartbootjes door de grachten. Na een paar uur door de stad gelopen te hebben begon het weer harder te waaien en nam de bewolking toe. Net toen we weer in de camper zaten begon het te regenen. Goed gepland dus.

Dinsdag 24 februari 2015.

Na een rustige nacht zijn we in de loop van de ochtend weer richting huis vertrokken.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Dit bericht is geplaatst in cat RV Berichten, Jaar 2015. Bookmark de permalink.

Geef een reactie