2016 Moezel.

Woensdag 13 juli 2016.

We zijn vandaag via Maastricht, Verviers en Wittlich naar de Moezel gereden. Onderweg af en toe een bui. In de loop van de middag zijn we in Wintrich aangekomen op de Stellplatz waar we al meer gestaan hebben. N49.88363 E6.94837.

Donderdag 14 juli 2016.

We blijven vandaag maar in Wintrich. Af en toe een buitje, maar onder de luifel is het prima uit te houden.

In de middag zijn we nog even het plaatsje in gelopen en hebben het oude wijnmuseum bezocht. Stelt niet zo veel voor maar leuk om even te kijken. Er staan allerlei oude werktuigen die gebruikt werden om wijn te maken. Er is ook nog een Weinlehrweg die we een volgende keer gaan lopen.

Vrijdag 15 juli 2016.

Redelijk weer, wel bewolkt. Op de fiets zijn we naar Normagen Drohn gereden om daar eens te kijken. Blijkt dat we daar al eens eerder zijn geweest. Komend weekend is er daar een wijnfeest.

Op de terugweg zijn we even de brug over gegaan naar Minheim. Daar is een grote camperplaats, een Topplatz, waar we ook eens willen gaan staan. Misschien volgende week. De plaats ziet er prima uit en ligt ook aan de Moezel, net zoals die in Wintrich.

Zaterdag 16 juli 2016.

Het is wel bewolkt maar de temperatuur is prima. We hebben de fiets weer gepakt en zijn langs de Moezel naar Bernkastel Kues gereden, ca 12 kilometer noordwaarts. Hier zijn we al meer malen geweest maar het blijft een leuk plaatsje voor een paar uur. Aan het eind van de hoofdstraat kun je bij de tunnel oversteken en de berg op lopen. Na ongeveer een halve kilometer is er een waterval. Leuk om te zien.

Terug door het centrum zijn we naar de rivier gegaan en hebben daar wat gegeten en gedronken. Daarna weer op de fiets terug naar Wintrich.

Zondag 17 juli 2016.

In Normagen Drohn is vandaag een wijnfeest. Het Weinschifffest. Daar maar eens gaan kijken. In een half uurtje tot drie kwartier op de fiets ben je er. Was gezellig maar wel groter dan Brauneburg, hier verderop, waar volgend weekend een wijnfeest is.

Maandag 18 juli 2016.

Het is vandaag weer warm. Prima weer voor een boottochtje.

Na de koffie hebben we de boot naar Bernkastel Kues genomen. De aanlegplaats is voor onze camper. Hij vertrekt om 11:25 uur vanuit Wintrich en terug gaat hij weer om 15:00 uur. Je hebt dus ruim anderhalf uur om Bernkastel te bezoeken. Voor ons lang genoeg want we zijn er al meerdere keren geweest.

Het is een leuke boottocht. We konden boven op het dek zitten, wel in de zon. Maar door het beetje wind van het varen was het prima uit te houden.

Al met al een leuke dag.

Dinsdag 19 juli 2016.

Tijd om weer eens naar een andere plaats te gaan, want hier hebben we het wel weer gezien. We gaan een stukje verder stroom afwaarts en zijn in Lösnich terecht gekomen. Het dorpje stelt niet zoveel voor maar er is een mooie camperplaats direct aan de Moezel. We staan aan de waterkant met zicht op de rivier. N49.97514 E7.04332.

Woensdag 20 juli 2016.

Het wordt vandaag de warmste dag van de week. Ruim boven de dertig graden. Eigenlijk iets teveel van het goede.

De bakker hebben we vanochtend niet gehoord, daarom zijn we maar even naar de bakkerij in het dorp gelopen om broodjes te kopen.

We gaan toch maar op de fiets naar Traben Trarbach. Een halfuurtje rijden, ca. 11 kilometer. Wat een tegenvaller. De poort ziet er wel aardig uit, maar lang niet zo mooi als op de foto’s. Het is eigenlijk maar een klein straatje waar wat terrasjes zijn en de rest is niet veel bijzonders. Gaan we niet meer doen.

We waren dus weer bijtijds terug bij de camper. Dus de rest van de middag lekker buiten gezeten.

Donderdag 21 juli 2016.

Omdat we toch ook nog even bij de camperplaats in Enkirch wilden gaan kijken zijn we daar maar heen gegaan. Het is een hele grote camperplaats met wel 200 plaatsen, bijna allemaal op gras. We hadden geluk omdat we vroeg waren en hebben een plaatsje op de eerste rij aan de Moezel. N49.98376 E7.12210. Je kan in de parkeerautomaat betalen voor een verblijf van 24 uur. Achteraf blijkt dat het handiger is om op de parkeerwacht te wachten. Hij komt tegen 18:00 uur en dan kan je tot de volgende avond blijven staan. Maakt voor ons niet zoveel uit omdat we morgenochtend toch verder gaan.

Het plaatsje Enkirch ziet er aardig uit. Er is een uitgebreide VVV met veel informatie over het dorp en de omgeving. Zoals alle dorpjes langs de Moezel draait ook hier alles om wijn.

Vrijdag 22 juli 2016.

Van Enkirch zijn we naar Minheim gegaan. Dit ligt bijna tegenover Wintrich en dus ook dichtbij Brauneberg waar komend weekend de wijnfeesten worden gehouden.

De camperplaats is een zogenaamde Topplatz. Ziet er allemaal prima uit met mooie afgebakende plaatsen. N49.86593 E6.94179.

In de avond begon het te onweren. Mooi gezicht die bliksemflitsen boven de bergen.

Zaterdag 23 juli 2016.

In de loop van de middag zijn we naar Brauneberg gegaan naar de wijnfeesten. Hier zijn we de afgelopen jaren al meerdere malen geweest. Door de kleinschaligheid is het daar, tot nu toe, het leukst. De Ossekoppen waren er dit jaar ook weer bij, een goed  Nederlands orkest dat Tiroler muziek maakt.

Later in de middag toen we weer terug op de camperplaats waren begon het wat te regenen.

Zondag 24 juli 2016.

Vanmiddag zijn we weer naar Brauneberg gefietst. Het was er hartstikke druk. Bijna geen plaats meer vrij.

Bij de koffie met gebakkraam stond de gehele middag een lange rij. De taarten die men hier verkoopt worden door de inwoners thuis gebakken. Je ziet steeds mensen komen die nieuwe, verse, taarten komen brengen. Aan het einde van de middag was dan ook alles uitverkocht.

De wijnkoningin was er ook weer met haar gevolg. We hebben eens gevraagd op welke wijze de wijnkoningin wordt gekozen en wat de criteria zijn om koningin te worden. Het blijkt dat je ouders dan een groot wijnhuis en veel geld moeten hebben wil je hiervoor in aanmerking komen.

Maandag 25 juli 2016.

Het wordt weer tijd om terug naar Nederland te gaan.

We hebben de Moezel gevolgd tot bij Trier en we zijn vandaar richting Luxemburg gereden. Door Luxemburg heen via binnenwegen naar Martelange om nog even de tank vol te gooien. Daarna België in. Wat een slechte wegen heb je daar. Het was de bedoeling om via Brussel te rijden maar gezien de staat van onderhoud van de weg zijn we maar snel richting Luik gegaan. Het blijkt dat, wanneer je langer bent dan 6 meter, je Luik niet meer in mag. Wij zijn echter toch gewoon langs de Maas gereden naar Visé en Maastricht. Geen probleem gehad. Bij de tunnel bij Maastricht was er even file omdat er een kapotte vrachtwagen op de weg stond. Verder geen drukte van betekenis gehad. Rond 20:00 uur waren we weer thuis.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Dit bericht is geplaatst in cat RV Berichten, Jaar 2016. Bookmark de permalink.

Geef een reactie