2015 Spanje en Burstnerfabriek

Donderdag 12 maart 2015

Dit wordt onze eerste langere reis met de nieuwe camper. We verwachten er veel van.

Omdat deze camper wat beter in elkaar zit hebben we besloten om toch  maar weer eens zonder tol over de N2 naar Parijs te rijden. In het verleden hebben we deze route ook al een paar keer genomen maar door het slechte wegdek rammelden we bijna uit elkaar. Hoewel het deze maal veel beter ging is het voor ons toch geen fijne route. Het duurt veel te lang en er zijn een paar heel slechte stukken. Volgende keer nemen we weer de A1.

Zoals gewoonlijk overnachten we op de camperplaats in Saran, N47.95108 E1.87328, even ten noorden van Orleans. De camperplaats zelf was afgesloten omdat er een circus in het park stond. De parkeerplaats er tegenover was gelukkig wel vrij. Geen voorstelling deze avond dus lekker rustig.

Vrijdag 13 maart 2015

Omdat we gisteren bij de Carrefour nog even getankt hebben kunnen we vanmorgen direct de tolweg op zodat we om Orleans heen rijden. Daarna weer binnendoor naar Vierzon. Rijdt lekker door. Vanaf Vierzon via Limoges en Angouleme richting Bordeaux en vandaar over de A63 naar St. Paul les Dax, waar we al een aantal maal zijn geweest. We hebben helaas een afslag te vroeg genomen waardoor we een 100 km. binnendoor moesten rijden. Wel een mooie route, maar het schiet niet erg op. We overnachten weer op de parking bij het winkelcentrum aan de Rue Bremontier.(N43.72677 W1.07214)

Zaterdag 14 maart 2015.

We gaan verder over de A63 naar Aire de Bidart, waar we van het sanistation gebruik maken. Vandaar gaat het omhoog de Pyreneeën in. Net over de grens in Spanje nemen we de 121A naar Pamplona. Dit is een mooie route door de Pyreneeën. Omdat we steeds hoger gaan rijden begint het te sneeuwen. Er ligt een flink pak sneeuw en tevens zien we een aantal auto’s in de berm. Zal je maar gebeuren. Ook in Pamplona was een flink pak sneeuw gevallen, dus we zijn maar verder gereden.

Even na het verlaten van Pamplona zagen we bij een tankstation langs de A12 (Autovia del Camino de Santiago) een sanistation op N42.71084 W1.77780. Goed om te weten voor een volgende keer.

We zijn uitgekomen in Logrono, de hoofdstad van de Rioja. Er zijn daar een paar mooie camperplaatsen waarvan er een met een sanistation. We staan aan de Camino de Las Norias N42.47499 W2.45402.

Logrono heeft een leuk centrum op loopafstand van de camperplaats. Er was toevallig een soort processie met een aantal harmonie orkesten. Leuk om te zien en te horen die herrie in de smalle straatjes.   

Zondag 15 maart 2015.

Het was vanochtend markt op een deel van de camperplaats waar we stonden. Gelukkig wel aan de andere kant.

Via het sanistation zijn we over de A12/N120 naar Burgos gereden en vandaar over de A1 naar Madrid.

De route van Logrono naar Burgos loopt langs het pelgrimspad naar Santiago de Compostella. Ondanks de kou en het natte weer liepen er toch een paar bikkels de route.

In Madrid staan we op de gedoogplaats in Valdebernardo aan de Bulevar de Jose Prat (N40.39654 W3.61965). Er staan hier flink wat campers, maar de meeste staan er in de stalling. Slechts een paar campers zijn ‘bewoond’. Naast ons staat een Nederlands stel dat in Frankrijk woont. Zij had nog een paar metrokaartjes over en die heeft ze aan ons gegeven. Aardig.

Maandag 16 maart 2015.

Vannacht heeft het gevroren. Het ijs staat op de dakluiken. Echter, de zon schijnt en er is een strak blauwe lucht. De temperatuur, vooral in de zon, loopt snel op.

We hebben de metro gepakt en zijn naar Sol gegaan. Van daaruit hebben we het, ons bekende, centrum bezocht. Plaza d’Espana, Paleis, Plaza Mayor, Gran Via.

In de loop van de middag zijn we naar de eerder bezochte broodjeszaak gegaan en hebben een aantal broodjes gegeten. Lekker, en het was er weer gezellig druk.

Daarna weer terug richting Plaza Mayor. Spider Man had waarschijnlijk een opdracht want hij was niet aanwezig. Aan het einde van de middag weer met de metro terug naar de camper.

Dinsdag 17 maart 2015.

Het lijkt erop dat we gisteren behoorlijk veel geluk gehad hebben met het weer. Vanmorgen is het weer bewolkt.

Via de A3 en A31 zijn we via Albacete en Alicante naar Camping Benisol aan de rand van Benidorm gereden. N38.56011 W0.09833. Er was gelukkig nog een aantal plaatsen vrij zodat we konden kiezen. We hebben een leuke plek met de hele dag zon (als hij schijnt).

Vanavond was de eerste avond dat het restaurant op de camping weer geopend was. Dus hebben we daar maar een menu genomen. Was prima, ondanks de herrie die een groepje Nederlanders naast ons maakte.

Woensdag 18 maart 2015.

Het is vandaag bewolkt en er staat een behoorlijke wind. Op de camping staan we beschut, dus van de wind hebben we niet zoveel last. Volgens de weersverwachting blijft het een aantal dagen zo.

Vanmorgen zijn we op de fiets naar Albir gereden en hebben daar wat boodschappen in de supermarkt gehaald. Ook zijn we nog even bij de Chinees binnen geweest om wat kleine spulletjes te kopen.

Vanmiddag op de fiets naar het strand van Benidorm gereden. Is eigenlijk vlakbij. De camping Almafra, waar we al een paar maal zijn geweest, ligt hier een stukje verder, aan de overzijde van de weg. De route naar het centrum is dus bekend.

Ofschoon de zon niet schijnt is het toch prima weer om buiten te zijn.

Donderdag 19 maart 2015.

Twee caches in de buurt gedaan en over de markt hiernaast gelopen. Moet een soort antiekmarkt voorstellen. Nou ja, de spullen waren allemaal wel erg oud. Verder niet veel aan. We zijn op de camping nog even gaan kijken welke plaatsen er eventueel in aanmerking komen om volgend jaar te overwinteren.

Vrijdag 20 maart 2015.

Veel wind vandaag.

We zijn naar Albir en Alfas del Pi gefietst om wat campings te bekijken. Camping Catalina lijkt ons niets, de buren vinden hem wel ok. Camping Cap Blanc is erg massaal maar wel ruime plaatsen. Even verderop langs de zee ligt Camperpark San Antonio. Heeft 50 plaatsen. Nog even iemand gesproken uit Dordrecht. Hij was erg enthousiast over de camperplaats. Hij komt er al jaren.

Daarna via de Lidl terug naar de camping.

Zaterdag 21 maart 2015.

Mooi weer. We zijn op de camping gebleven en hebben lekker in de zon  gezeten.

Zondag 22 maart 2015.

Vanmorgen een beetje bewolkt. Op de fiets naar Benidorm gegaan. Het zonnetje brak onderweg door en het werd lekker warm. Nu ook eens langs het strand van Poniente gelopen en op een terras sangria gedronken. Lekker. Aan het einde van de middag bij de chinees gegeten en weer terug naar de camping.

Maandag 23 maart 2015.

Bewolkt en af en toe een buitje. Op de fiets naar Camperpark San Antonio in Altea geweest en gereserveerd voor minimaal een week per 31 april 2015. Er was gelukkig plaats. Verder boodschappen gedaan en terug naar de camping. Aan het einde van de middag weer regen.

Lijstje gemaakt van plaatsen op de camping die onze voorkeur hebben voor volgend jaar. Dit zijn:

Avenida Europa: 8, 9, 15, 16, 17 (staan we nu), 24 en 27.

Calle d’Espana: 5

Dinsdag 24 maart 2015.

Lekker weer vandaag. We zijn op de camping gebleven en zitten lezen in het zonnetje.

Woensdag 25 maart 2015.

De buren, uit Etten-Leur, zijn vanochtend weer vertrokken.

Vanmorgen nog wat regen en wind gehad. Maar vanmiddag werd het beter.

Omdat we last van de rook uit de schoorsteen van de buurman naast de camping hadden zijn we verkast. We staan nu in Calle Amsterdam nr. 8. Vlak achter het sanitair gebouw. Prima plaats, veel rustiger dan de vorige.

We zijn vanmiddag weer naar Benidorm geweest en hebben een rondje boulevard gedaan.

Donderdag 26 maart 2015.

Het weer wordt geleidelijk aan beter. Vandaag lekker zonnig maar nog wel een beetje frisse wind. Dit moet de komende dagen beter worden.

Vanmiddag weer even op de fiets naar Albir geweest om boodschappen te doen.

Vrijdag 27 maart 2015.

Eindelijk lekker warm weer. We hebben in de zon gezeten bij de camper en hebben vanmiddag nog even een ommetje gemaakt naar het terras hier een stukje verder.

Zaterdag 28 maart 2015.

Lekker weer vandaag. Meer dan 21 graden in de schaduw.

Eerst in het zonnetje bij de camper gezeten en later naar Benidorm. We hebben nog op het strand gelegen. Nu het weer mooier wordt is het ook gelijk een stuk drukker op de boulevard.

Zondag 29 maart 2015.

We zijn vandaag weer op de camping gebleven en hebben nog een eindje gelopen door de omgeving. Mooi weer.

Maandag 30 maart 2015.

Nog maar een keer naar Benidorm. We zijn doorgelopen tot Playa Poniente en hebben halverwege nog even een sangriaatje gedaan.

Dinsdag 31 maart 2015.

We hebben vandaag de camping Benisol verlaten en zijn naar het Camperpark San Antonio in Albir gegaan op N38.58547 W0.05986. We hebben vorige week een plaatsje gereserveerd. Kijken hoe het ons daar gevalt.

Lekker warm vandaag. Vanmorgen zijn we naar Altea geweest en nog even op het terras gezeten. Vanmiddag zijn we naar Albir geweest en hebben bij de Chinees/Thai/Japanner gegeten. Het lijkt er wel op dat bij de haven van Altea, waar we de fietsen hebben neergezet, de plakspullen uit het zadeltasje zijn gestolen. Het tasje zelf en de pomp hebben ze laten zitten.

Woensdag 1 april 2015.

De wind is toegenomen maar de zon schijnt gelukkig nog volop. Vanmiddag was het ca 24 graden in de schaduw. Niets te klagen dus. We zijn nog even naar de Lidl gefietst om boodschappen te doen.

Donderdag 2 april 2015.

De zon scheen weer volop vandaag. We zijn naar de oude deel van Altea gelopen. Is wel klimmen. Je loopt continue op een trap. Boven op de berg staat een oude kerk. We waren er jammer genoeg net te vroeg, want je kunt er pas om vier uur in. Vanaf het plein bij de kerk heb je een mooi uitzicht over de stad en de zee.

Omdat het nu Semana Santa is hebben veel mensen vrij en dat merk je aan de drukte in de stad en aan de boulevard. Alle terrassen zitten vol.

Vrijdag 3 april 2015.

Even naar Albir geweest. Daar hebben we tot nu toe alleen maar doorheen gefietst. Is wel erg toeristisch. Allemaal winkeltjes en terrassen. We hebben ook maar even een terras geprobeerd. Lekkere sangria.

Bij de chinees hebben we gelukkig een plaksetje voor de fietsbanden kunnen kopen. Die van ons is uit het tasje gestolen van de week. Toch een prettig gevoel als je er een bij je hebt.

Zaterdag 4 april 2015.

Het waaide flink en er was wat bewolking, maar de temperatuur was prima. We zijn weer naar Altea geweest en hebben de klim nog een keer gemaakt naar de oude stad, boven op de berg. Was er behoorlijk druk op het pleintje bij de kerk.

Zondag 5 april 2015.

Lekker warm vandaag. We zijn naar Benidorm geweest. De zee was nog wel fris maar we zijn er toch een paar maal in geweest. Echte bikkels. Een uurtje op het strand gelegen en dan het terras op voor een sangria. Daarna weer naar het strand (alleen even oversteken). Was ca 25 km heen en terug op de fiets.

Het was trouwens erg druk in Benidorm. Je kon bijna niet fietsen over de boulevard. Gelukkig konden we achter een politieauto aanrijden.

Maandag 6 april 2015.

Vanochtend boodschappen gedaan in Albir en vanmiddag zijn we naar de vuurtoren gelopen in het natuurpark, aan de rand van Albir. Dit was een mooie wandeling met uitzicht over zee, Albir en Altea. Het was wel erg druk. Dat komt waarschijnlijk omdat het Pasen was.

Dinsdag 7 april 2015.

Het wordt tijd dat we aan de terugreis beginnen. In de loop van de ochtend zijn we vertrokken van San Antonio en zijn na een uurtje rijden in Javea gestopt. In deze plaats zijn we al meer geweest. Toen we arriveerden waren er vier campers en in de loop van de avond stonden er ongeveer vijftien. N38.76976 E0.18906.

Ons favoriete Indiase restaurant is nu in handen van een Nepalees. Hij heeft nog twee restaurants in de buurt. Hij komt oorspronkelijk uit Chitwan. Leuk om even met hem te praten over Nepal en de omgeving waar wij ook zijn geweest. Hij sprak ook Nederlands, want hij heeft kennissen in Antwerpen !? Het eten was trouwens heerlijk.  

Woensdag 8 april 2015.

Beetje rondgelopen in El Arenal. Langs het strand en over de boulevard. Later nog wat gedronken met een stel dat verderop staat. Wel gezellig even.

Donderdag 9 april 2015.

We zijn op de fiets naar Javea geweest en daar rondgelopen over de boulevard en langs de haven. Enorme golven door de harde wind. We zagen een groep kinderen met heel kleine zeilbootjes (Piraatjes) de zee opgaan om les te krijgen. Ze hadden wel lef.

Toe we terug bij de camper waren hebben we nog wat zitten borrelen met een paar Hollanders uit Zwanenburg, die een stukje verderop staan.

Vrijdag 10 april 2015.

De volgende stop wordt El Saler, net onder Valencia. We moeten nog even bekijken of we daadwerkelijk nog naar Valencia gaan. Laten we van het weer afhangen.

We zijn op de parking bij El Saler, Platja l”Arbre gaan staan op N39.39753 W0.33027.

Zaterdag 11 april 2015.

Via de A23 zijn we naar Zaragoza gereden. In Valencia was het lekker rustig zodat we snel de stad door waren. Ook onderweg geen drukte en een lekker zonnetje.

We staan weer bij het Pretpark, dat nu open is tot 21:00 uur. Je hoort wel de achtbaan, maar dat is geen probleem. N41.61973 W0.90099.

Er staat hier nog een camper. Toevallig een stel die we op San Antonio ontmoet hebben. De wereld is klein.

Zondag 12 april 2013.

Vanuit Zaragoza zijn we via Huesca, waar we langs het sanistation gereden zijn bij de Repsol op N42.13139° W0.41889, naar Monzon gegaan. Hier is een camperplaats bij een industrieterrein. Was niets bijzonders dus zijn we maar doorgereden. Er stond een Franse camper die ook aan het vertrekken was. Een twintig kilometer verder is nog een camperplaats in Tamarite de la Litera. Een hele mooie camperplaats met voorzieningen bij een sporthal en voetbalveld. N41.86326 E0.42706. Er stonden al twee Nederlandse campers. Toen we al lekker in het zonnetje zaten kwam de franse camper die we in Monzon gezien hebben ook bij ons staan. Uiteindelijk stonden we met vijf campers.

Maandag 13 april 2015.

Omdat het vandaag weer 25 graden wordt hebben we besloten om hier nog maar een dag te blijven. De andere campers zijn vanmorgen vertrokken.

Dinsdag 14 april 2014.

Via de N230 zijn we de Pyreneeën overgegaan. Een hele mooi route. Boven, voor de tunnel bij Vielha, hebben we in de zon koffie zitten drinken. De temperatuur is hier boven een stuk lager dan waar we vandaan kwamen.

We zijn doorgereden tot Foix,  waar we een plekje op de camperplaats hebben gevonden. N42.96107 E1.61111. Foix is een leuk stadje met veel terrassen. Het is er ook erg warm.

Woensdag 15 april 2015.

Vanmorgen bijtijds vertrokken met als bestemming Carcassonne. De oude middeleeuwse stad is geheel gerenoveerd. Was wel aardig om doorheen te lopen. Jammer dat het een groot commercieel gebeuren is geworden. Het bestaat alleen uit winkeltjes en restaurantjes. Leuk om er een keer geweest te zijn. In twee uur tijd hebben we alle straatjes gehad.

We staan op de camperplaats vlakbij de oude stad. N43.20533 E2.37137.

Donderdag 16 april 2015.

We gaan richting de Middellandse Zee. Er zijn in dit gedeelte niet zoveel vrije plaatsen. Een paar betaalde camperplaatsen is alles. Uiteindelijk zijn we door Gruissan, Narbonne Plage en St. Pierre sur Mer gereden en aangekomen bij een betaalde plaats in Fleury d’Aude. N43.21515 E3.23333. We staan vlak achter de duinen. Jammer dat het weer verslechtert. Er staat veel wind. Het plaatsje zelf is niets. Bijna alles in gesloten. Vanavond heeft het geregend en geonweerd.

Vrijdag 17 april 2015.

Via een smal binnenweggetje zijn we naar Valras Plage gereden, een paar kilometer verder. Tot onze verbazing zijn er bijna geen campers meer. Alle parkeerplaatsen zijn afgesloten met een hoogtebalk. Een paar jaar geleden toen wij hier waren zag je overal campers staan. Eigenlijk wel logisch dat dit beperkt wordt. Sommige staan er gewoon een aantal weken achter elkaar. Een beetje teveel van het goede. We hebben geluk. Er is een parkeervak vrij en er staan daar met nog een paar campers. Dezelfde plek waar wij in 2011 stonden. N43.24116 E3.57847. De Franse buurvrouw wist ons te vertellen dat je hier wel mag staan maar aan de overkant op de grote parkeerplaats niet meer.  Valras Plage is een leuke plaats met een lange boulevard. Gezellig druk in het centrum. We hebben vanmiddag nog een tijd op het strand gelegen.

Zaterdag 18 april 2015.

Eigenlijk was het de bedoeling om vandaag richting Straatsburg te gaan. Maar omdat het zulk mooi weer is zijn we nog maar een dag gebleven.

Vanmorgen , of wat daar nog van over was, op het strand gelegen. Van middag langs het strand gelopen en nog even op het terras wat gedronken.

Dan morgen maar vertrekken.

Zondag 19 april 2015.

Eerst nog even getankt en boodschappen gedaan bij de Carrefour en daarna naar de A75 richting Mende. Onderweg ook nog even lpg getankt. Ging maar een liter of dertig in, valt mee.

Mende is een aardig plaatsje. Een oude binnenstad met smalle straatjes en een hele grote kerk middenin. Jammer dat alles gesloten was. Dat heb je op zondag.

De camperplaats lag langs de rivier. Sanistation aanwezig. We stonden in de loop van de avond met ca. vijftien campers. N44.52063 E3.49660.

Maandag 20 april 2015.

Over de N88 gaan we verder richting Langogne en Puy naar Lyon. We hebben de route langs de Rhone genomen en zijn door de tunnel gereden, zoals we lang geleden ook steeds deden. We wilden op de camperplaats in Bourg en Bresse gaan staan maar die was afgesloten in verband met kermis. Dat risico loop je maar is wel vervelend. Dan maar een stuk verder op de route en ca. 45 km verder ligt het dorpje Cousance waar ook een camperplaats met sanistation is. N46.52918 E5.39193. Prima plek voor een nacht.

Net voordat we Cousance bereikten lag er een groot plezierjacht op de weg. De trekkende auto achterstevoren en de oplegger ondersteboven. Wel zonde zoveel schade. We konden er gelukkig nog net tussendoor. Even later zal de weg wel afgesloten worden voor de takelwagen. Die kwam er over de andere weghelft al aan rijden.

Dinsdag 21 april 2015

Via Besancon zijn we naar Colmar gereden waar we een plaats gevonden hebben bij een wijnboer. N48.06033 E7.36388. Ze zijn lid van France Passion. Wij niet, maar we konden er wel gewoon blijven staan. We zijn uiterst vriendelijk ontvangen. Het is een rustige plaats en kost niets. Wel moet je voor het water betalen ( 4 euro) en als je elektriciteit nodig hebt kost dat 6 euro. Hebben wij gelukkig niet nodig.

Het oude centrum van Colmar met veel vakwerkhuizen ligt op nog geen 1,5 km afstand. Een prima plek dus om de stad te bezoeken.

Er is ook een restaurant bij de wijnboer, maar die is alleen geopend op afspraak. Hebben wij dus helaas niet gedaan zodat hij gesloten bleef.

Woensdag 22 april 2015.

De eigenaar kwam nog even een praatje maken en vroeg ons om onze gegevens even in het boek te schrijven voordat we weggaan. Geen probleem.

In de loop van de ochtend zijn we naar het oude centrum van Colmar gefietst. We waren er zo. Een mooi oud centrum met rondvaart bootjes, toeristentrein en heel veel terrasjes. Leuk om hier een dag door te brengen. Aan het einde van de middag waren we weer terug en hebben nog een tijdje in de zon gezeten.

Volgens de wijnboer zal het morgen minder weer worden met regen. Afwachten dus.

Donderdag 23 april 2015.

Vanmorgen even afscheid genomen van de eigenaar en via de A35 en N83 naar Kehl gereden. Kehl ligt net over de brug bij Straatsburg in Duitsland. We zijn lekker vroeg, dus we zijn benieuwd of er al veel deelnemers zijn voor het bedrijfsbezoek van de Burstner fabrieken. Toen we de camping opreden bleek dat de meeste deelnemers er al waren. Een aantal stond er al een paar dagen. We staan op camping DCC Kehl op N48.56278 E7.80806.

In de middag lekker in het zonnetje gezeten en om 17:00 uur was er een happy hour met de deelnemers.

Vrijdag 24 april 2015.

Rond half tien verzamelen bij de bus die ons naar de Burstner fabriek brengt. Het is maar een kwartiertje rijden. Daar moesten we veiligheidsschoenen aan (alleen de tenen) en een hesje opdat de bezoekers herkenbaar zijn. De groep werd in tweeën gesplitst en we gingen de fabriek in. Leuk om te zien hoe het proces van de bouw van een camper is. Wat opviel is dat er erg veel personeel rondloopt die elkaar ook flink in de weg loopt. Veel handwerk dus aan een camper.

Na de rondleiding de bus weer in en voor de lunch naar een restaurant in de buurt. Was allemaal prima geregeld

Dan weer de bus in voor een bezoek aan het oude centrum van Straatsburg. We werden aan de rand van het centrum afgezet en konden in een paar minuten naar het centrum lopen. Leuke stad met vakwerk huizen en een reusachtige kathedraal. Ook veel toeristen. Rond vijf uur moesten we bij de boot zijn voor een rondvaart. Leuke tocht rondom het centrum en ook nog een stukje varen naar de enorme glazen gebouwen van de Europese Commissie. Niet schokkend maar wel leuk om een keer gezien te hebben.

Daarna weer met de bus terug naar de camping.

Zaterdag 25 April 2015.

Omdat het vanmorgen regende hebben we maar besloten om direct naar huis te rijden. Het was eigenlijk de bedoeling om nog even langs Koblenz en de Moezel te gaan. Maar als het weer slechter wordt heeft dat niet zoveel zin.

We zijn via Straatsburg over de A4 en de D955 (rijdt lekker door) naar Metz gereden en vandaar via Luxemburg naar het sanistation bij Neder-Weert langs de A2 op N51.25569 E5.76354. Om ca. 20:00 uur waren we thuis.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Dit bericht is geplaatst in cat RV Berichten, Jaar 2015. Bookmark de permalink.

Geef een reactie