2015 Sail Amsterdam.

Via de NKC zijn we ingeschreven voor een plaatsje aan het Noordzeekanaal tijdens de Sail-In. Ofschoon we als eerste op de reservelijst stonden zijn we toch in aanmerking gekomen voor deelname. Ook Jack en Ann hebben een plaats kunnen bemachtigen.

Zondag  16 augustus 2015.

Vanmiddag hebben we met Jack en Ann afgesproken op de camperplaats in Enkhuizen. N52.69806 E5.29005. We zijn benieuwd want we zijn er nog niet geweest en hebben deze nog op ons lijstje staan om te bezoeken. Helaas werkt het weer niet erg mee. Onderweg begon het te regenen en dat blijf tot en met de avond doorgaan. We hebben dus maar de horeca opgezocht om iets te eten en te drinken.

Enkhuizen heeft wel een mooie camperplaats aan de haven. Het ligt er vol met oude zeilschepen, allemaal met de vlag van Sail 2015 in de mast.

Maandag 17 augustus 2015.

Ook vandaag heeft het vrijwel de gehele dag geregend. Dus maar met de plu naar het museum. Was wel interessant. Er was een expositie over het leven rond de Zuiderzee. Ook liggen er een aantal oude botters etc. in de botenhal. Mooi om te zien.

Later vis gegeten in een visrestaurant.

Dinsdag 18 augustus 2015.

We vertrekken richting Zaandam om naar de locatie van de NKC te rijden waar we morgen de Sail-In kunnen bekijken. De locatie blijkt een braakliggend stuk industrieterrein te zijn. N52.43034 E4.76886. Door de regen van de afgelopen dagen is het terrein erg drassig. Er rijdt een heftruck rond die rijplaten neerlegt zodat de campers niet wegzakken in de zanderig grond.

In de avond is er een barbecue gepland. Jammer dat er voor ca. 250 personen maar een barbecue aanwezig is. Er wordt door de cateraar wel flink doorgebakken maar de wachttijden zijn veel te lang. Jammer. De kwaliteit van het vlees was overigens wel goed.

Woensdag 19 augustus 2015.

Vanmorgen om half negen zaten de mannen al met de stoelen aan de waterkant. De dijk ligt vlak achter het terrein waar de campers staan. De dames komen wat later, die halen eerst de bestelde broodjes op. De bakker kwam wat later want de wegen in de omgeving zaten vol vanwege Sail.

We hadden een prima plek. Het was niet overdreven druk langs de waterkant. Wij zaten op de eerste rij aan het water en achterons zat nog een rij op de dijk. Verder geen drukte de gehele dag.

Mooi gezicht om al die schepen voorbij te zien komen.

Donderdag 20 augustus 2015.

Vanmorgen zijn we op de fiets naar Amsterdam gegaan. Is totaal een kilometer of 15, dus goed te doen. We hebben de Hempont genomen en vandaar is het bijna een rechte weg naar het Centraal Station. De fietsen konden we aan een boom zetten en we zijn te voet verder gegaan. Toevallig was er vlakbij onze fietsen het begin van een tocht met allemaal zelf gebouwde bootjes, of wat er voor door gaat. We stonden dus eerste rang op een bruggetje.

Nadat de bootjes uit het zicht waren zijn we langs het IJ gaan lopen langs de zeilschepen. Was wel druk maar er waren looproutes aangegeven waardoor iedereen in dezelfde richting liep. Goed geregeld.

Aan het einde van de middag hadden we met Jordy afgesproken om naar de Sushi tent te gaan waar we al meerdere malen zijn geweest.

Na het eten hebben we Jordy op de trein gezet en zijn wij terug naar de fietsen gegaan. Net voor donker waren we weer terug bij de camper.

Vrijdag 21 augustus 2015.

Einde van het evenement. Iedereen wordt geacht om voor half elf het terrein te hebben verlaten. Vanmiddag komt de volgende ploeg voor de Sail-Out.

Het was nog niet zo eenvoudig om het terrein af te rijden. De rijplaten waren weer neergelegd maar diverse campers, waaronder wij, zakten op de staanplaats al door het zand. Gelukkig was er een boer aanwezig met een trekker. Die kon iedereen met gemak naar een droger en harder stuk slepen. Vandaar was er geen probleem meer om weg te komen.

In de loop van de middag waren we weer thuis.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Dit bericht is geplaatst in cat RV Berichten, Jaar 2015. Bookmark de permalink.

Geef een reactie